keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

pm-kisojen tulossatoa

Pm-kisat tuli kisattua Pudasjärvellä eilen ja toissapäivänä. Tiistaina ohjelmassa oli ainoastaan kuula. Vähän oli tahmea kisan alku ja vasta kahdella vikalla kierroksella alko jalat pelittään. Sarja oli tällä kertaa: 13.39, - , - , 13.19, 13.65, -. Ykskään työntö ei oikeastaan onnistunut ja kauden paras parani ainoastaan 10cm, vaikka potkuja oli jo lähelle 14 metriä. Kisan jälkeen työnsin vielä neljä extra työntöä ja kaikki menivät pitemmällä kuin kisatulos. Paras työntö ylimääräisistä oli noin 13.90. Tasonnousua tuli siis vajaan metrin verran kauden aiempaan..

Eilen keskiviikkona oli taasen urakkapäivä. Aikataulu oli taasen aika kiireinen - keihäs 18.30, 110m aidat 18.45 ja kiekko 19.40. Tein pitkän verkan ja aloitin aitavirittelyillä. Kuuteen mennessä oli telineistä paria ekaa aitaa kokeiltu. Siitä sitten keihäspaikalle ja keihäsverkka käyntiin. Ehdin heittää kaks heittoa ennen aitakisaa (62.51 ja 61.98). Sit aitapaikalle ja yks kokeilu telineistä. Kisa ei ollut mikään täydellinen vetäsy. Lähtö ja eka aidalle tulo oli huomattavasti parempaa kuin Raahen satasella ja pysyin jo melkein rintaman mukana. Sittenpä ei tullukkaan oikein hyviä ylityksiä ja kruununa oli etujalan takareiden osuminen viidenteen aitaan. Tämän jälkeen tuli ratsasteltua lähes kaikkiin seuraaviin aitoihin samalla tavalla ja oli työn ja tuskan takana, että ylipäätään pääsin välit kolmella lopppuun asti. Tulos oli tällä kertaa 16.70 eli kaukana siitä, mitä olisin halunnut tuloksen olevan, mutta nyt on juostu miesten aidat läpi eka kertaa kahteen vuoteen. :D Trillien perusteella ennen kisaa uskaltaa sanoa, että tuonne 15 sekunnin paikkeille olis tässä kunnossa selvästi mahdollisuuksia, kun saa puhtaan juoksun tällä kaudella.

Aitakommellusten jälkeen taasen keihäspaikalle ja pari heittoa ehdin vielä heittää (62.80 ja 62.52). Tasasen tappava sarja siis taasen, mutta paljon tuosta täyden vauhdin heittämisestä vielä puuttuu. Jos saa lopun nasahtaan kohdalleen, niin 5 metriä uskaltaa tulokseen lisää luvata. Täyden vauhdin heitossa meinaa loppu purkautua liian aikasin ja en saa painetta kroppaan, mutta jospa se tulee heittojen myötä.

Viimesenä oli vuorossa kiekkokisa. Sarja oli tällä kertaa 37.67, 37.82, - , 35.96, 38.38, - ja se ei kerro taasenkaan koko totuutta miehen kunnosta. Kiekonheitto tais olla melkein kisojen suosituin laji. Yhteensä miehiä ja naisia oli heittämässä 16 heittäjää, minkä vuoksi kisa hieman kesti. Hukkasin virettä 3. ja 4. kierroksen aikana ja sain taasen vasta kahdelle vikalle kierroksella piristystä aikaseksi. Viides oli sellanen ihan ok heitto ja viimenen loistava tässä kunnossa. Kun vika heitto irtos kädestä, heitto tuntu mielettömän hyvältä ja melkein jo nostin kädet pystyyn tuulettaakseni. Samalla kuitenkin huomasin, että ohi sektoristahan se heitto menee metrin verran. Alastulopaikka oli sit siellä 41,5 metrin kohdalla. Saisivat kyllä mitata noin vähän sektorista ohi menneet heitot. :D Nooh, mutta tulipahan todistettua ittelle, että kunto on nousussa ja ihan mukavalla tasolla joissain lajeissa.

Nyt sitten palautellaan pari päivää ja valmistellaan miestä Kemin Elokuun kisoihin. Eilen tuli ilmoitettua sinne 100m, kuula ja keihäs. Jos tällä kertaa vaikka kolme SB:ä olis kotiin tuomisina..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti