sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Back on track - part 2

Onhan tuosta kisakentille paluusta jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt tuli mieleen päivitellä blogia. :D

Viimeisen kuuden viikon aikana on tapahtunut kaikennäköistä. Parit kesähääjuhlat on takana, valmistuminen diplomi-insinööriksi, kisakauden avaus, juhannus ja sitä rataa. Ammattiurheilijan elämä alkoi kyllä jo toukokuun alkupuolelta, mutta viralliset valmitumiskekkerit olivat 24.6.2010. Oulun yliopiston Saalastinsalissa pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen nokka kääntyi kohti Pudasjärveä ja kisakauden avausta. Ohjelmassa olivat kuula ja keihäs, jotka luonnollisesti alkoivat lähes yhtäaikaa. :D Normaalia ottelijan kisaelämää yksittäislajikisoissa. Tahmea kuulaverryttelyn jälkeen avasin kisat 13.35 kantaneella pukkauksella. Yllättyneenä hyvästä tuloksesta kaks seuraavaa työntöä meni täysin penkin alle. Päätinkin lopettaa kuulakisan kolmeen kierrokseen ja menin juoksujalkaa keihäspaikalle vaihtamaan jalkineet. Yksi verryttelyheitto ja kisa käyntiin. :) Huonon verryttelyn takia en uskaltanut kovin kovalla vauhdilla heitellä, kun reeneissäkään ei vauhtiheittoja ole vielä takana. 7-askeleen vauhdilla avasin 54-metrisellä. Kisan edetessä lisäsin tehoja heittoon koko ajan ja viimeisellä irtosi jo mukavasti 63.07. Tämäkin tulos oli enemmän kuin ajattelin - varsinkin kun vauhti oli puolet normaalista. Palkintona tuloksesta oli 3. sija ja seinäkello & juustolautassetti. :D Päällimmäisenä kisoista jäi mieleen se mahtava tunne, kun pääsi pitkästä aikaa kisakentällä. Olin kuin pikkupoika hiekkalaatikolla - aivan innoissani ja haltioissani. Kilpaileminen on mahtavaa!! Tästä on todella hyvä jatkaa kohti uusia kisoja ja uusia lajeja.

Reenit ovat menneet ennen ja jälkeen Pudasjärven avausta koko ajan paremmin. Alkukesästä oli ongelmia vireen löytymisen suhteen yksittäisissä reeneissä. Saattoi olla niin, että jopa yhden reenin sisällä oli suurta vaihtelua vireystilassa. Jokin juttu saattoi toimia todella hyvin, mutta seuraava reeniosio meni surkeasti. Toisin sanoen harjoittelussa oli liikaa on-off -vaihtelua, joka ei ole normaalia minulle. Viimeisen kahden viikon aikana jalatkin ovat alkaneet heräämään tekemiseen ja pääasiassa on tullut ainoastaan hyviä reenejä ja vireystilakin on ollut parempi. Juokseminen on ollut aika huonoa, mutta ihan viimeiset reenit ovat antaneet uskoa, että tuokin osa-alue löytyy vielä - toivottavasti jo loppukesästä.

Päätin aamulla ihan ex tempore, että kisakausi jatkuu huomenna Eltsun kentällä maanantaikisoissa. Aamulla ensin kiekkoreeni ja illalla kisoissa katotaan mihin keppi lentää. Jos tällä kertaa vaikka heittäisi jo normaalimmalla vauhdilla. :D

Paljon jäi varmaan kirjoittamatta, mitä viime viikkoina on tullu touhuttua, mutta jospa tuosta pääsisi jotenkin kartalle, että missä mennään!

Innolla huomisia kisoja odotellen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti