maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mennyttä ja tulevaa

Kisakausi etenee tasaisen varmasti. Parisen viikkoa oon löysänny reeniä ja virittäny kuntoa kohti kisavirettä. 17.7. oli ohjelmassa Vesan kisat Raahessa ja lajeina 100m, keihäs ja kiekko. Ensimmäinen satasen startti reiluun vuoteen oli aika lailla vasta tunnustelua ja tavoitteena oli voittaa joku, ettei jää viimeiseksi. Ajaksi tuli 12,12 metrin myötätuulen avustamana ja yks juoksija jäi taakse. :D Kuukausi sitten jäin 60m ennätyksestä reeneissä sekunnin ja nyt satasella olin suunnilleen sekunnin ennätystä perässä. Jospa elokuussa tulokset lähentelis satasella 11,50 tasoa..
Satasen jälkeen juoksin suoraan keihäspaikalle, jossa oli menossa 4. kierros. Kengät jalkaan ja tuet päälle ja suoraan heittämään. Yllätys yllätys heittämisestä ei tullu yhtään mitään. Jalat oli aika lailla pihalla ja neljän kierroksen räpistelyn jälkeen tulokseksi jäi reilu 58 -metrinen. Sit vajaan puolen tunnin tauko ja kiekonheittoon, joka oli ehdottomasti päivän parasta antia. Tulos 38.94 ei kertonut ihan kaikkea varastoissa ollutta potentiaalia. Pari heittoa oli lähellä "lipsahtaa" 41 paikkeille ja verkassa tuli pari nelikymppistä jo. :) Ei siis ollenkaan huonoa tekemistä. Lisäksi hyvää kisoissa oli se, että kolme lajia lyhyessä ajassa onnistui jänteiden osalta erittäin hyvin. Näköjään jalat alkaa kestään rasitusta mukavasti.

Mainittakoon, että ennen kisaa tehdyssä valmistavassa nelikilonen lensi siten, että PYT 19.95 ja JVE 20.15.

Raahen kisojen jälkeen on tullut reenattua reeni päivässä tahdilla suunnilleen 5 reeniä viikkoon. Koko ajan on ollut havaittavissa selvää kehitystä vireystilassa. Reilu viikko sitten tehty aitareeni näytti siltä, että Kalevan kisat jää tällä(kin) kertaa käymättä. Juoksin telineistä 3-4 aitaa miesten välillä, mutta aitakorkeus oli ainoastaan 91,2 cm. Miesten aidan ylittäminen miesten välillä ei tuntunut kovin realistiselta vielä tuolloin. Viime torstaina hyppäsin pituutta piikkareilla 12-askeleen vauhdilla Eltsussa. Pääsin kohtalaisen mukavasti 580cm, joka tosin on 91cm ennätyksestä tuolla vauhdilla. Kohta voi kuitenkin odotella 650cm ylitystä täydellä vauhdilla.. :D

Torstain reenin jälkeen oli vuorossa junamatka Ouluun ja sitten perjantaina automatka Sotkamoon kohti rippijuhlia. Koska ei ollut varmuutta Sotkamon urheilukentän käytöstä, päätin ajella Kalevan kisapaikalle Kajaaniin. Siellä tuli tehtyä loistava aitareeni ja juoksin seitsemän vetoa telineistä, mm. 1x3 aitaa miesten aidoilla ja miesten väleillä. :D Tämä reeni tarkoittaa sitä, että juoksen sittenkin aidat Pudasjärven pm-kisoissa keskiviikkona. Toiveissa on aurinkoinen ja myötätuulinen keli. Kalevan kisat eivät kuitenkaan mahdu kisakalenteriin, jos Pudasjärvellä tuleva tulos ei tyydytä. Käytännössä tulos pitäisi olla 15 sekunnin paikkeilla ja mielellään alle, mikäli meinaan Kajaaniin lähteä.. Pelkkä alkueräjuoksu siellä ei tässä vaiheessa uraa hirveästi innosta. :)

Tänään pm-kisoissa on ohjelmassa kuula ja kauden parhaan tuloksen metsästys. Huomenna keskiviikkona keihäs, aidat ja kiekko. Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Nyt seuraamaan isompia kisoja telkusta ja ihmettelemään miten OP:n käy!

PS. Ai niin, eilen valmistavassa reenissä PYT: 20.90 ja JVE 20.70!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti